Në varësi të madhësisë së qenit tuaj blini furçën përkatëse.

Kini parasysh këto këshilla: Ata mund të fillojnë të lajnë dhëmbët e tyre vetë që në moshën 2 vjeçare, por mund të kenë nevojë për.

Fëmijët 2-5 vjeç. .

Blini madhësinë e duhur të furçës.

.

Më shumë Ofrohet toka me 67. – Nga muaji i 18-24 dalin dhëmbët kaninë ( të qenit ). Shpesh, nga dhembja e daljes së dhëmbëve, fëmijës i trazohet edhe gjumi.

.

Sipas një raporti nga Kolegji Mbretëror i Kirurgëve pak kohë më parë, është shënuar një numër rekord i fëmijëve që kanë hequr dhëmbë të prishur nën moshën 5 vjeç. Foshnjat mund të jenë të parehatshme gjatë daljes së dhëmbëve. Të tjerë ndjekin ritmin gradual dhe proçesi zgjatet që është më i durueshëm për të gjithë.

Të tjerë ndjekin ritmin gradual dhe proçesi zgjatet që është më i durueshëm për të gjithë. .

Shpesh, nga dhembja e daljes së dhëmbëve, fëmijës i trazohet edhe gjumi.

.

Vendosini pak një krem qetësuesi dhe te buzët për të mbrojtur lëkurën. Shenjat e zakonshme të dhëmbëzimit janë: Një dhëmb i dukshëm poshtë mishrave/mishit të dhëmbëve/dhëmbit.

shembull pjesën e jashtme). Dalja e dhëmbëve është një jubile i veçantë në zhvillimin e foshnjës tuaj.

2.
1)Dhëmbi i parë tek bebet shfaqet në shumicën e rasteve rreth muaji të gjashtë, edhe pse simptomat e daljes mund të shfaqen më përpara.
Gjumi.

• Për rracat e vogla blini një furçë fëmijësh.

Vaksinimi.

Dalja e të gjithë dhëmbëve të qumështit përfundon rreth muajit të tetëmbëdhjetë. . .

per nenat. . Sendet e bebit. Dhëmbët ndihmojnë në përpunimin e ushqimit, por edhe cilësia e ushqimeve ndikon në shëndetin oral. Sjellja dhe zhvillimi i femijeve.

Shpesh, nga dhembja e daljes së dhëmbëve, fëmijës i trazohet edhe gjumi.

. Por nëse ende nuk ka asnjë dhëmb kur fëmija juaj mbush 18.

.

Ka raste kur dhëmbi del me herët ose më vonë muajit të gjashtë.

Duhen evituar sa më.

Nese nuk perdorni fije dentare ju nuk pastroni rreth 40% te dhembeve.

Gjumi.